افغانستان ازلحاظ آزادی های مدنی و وحقوق بشری درمنطه برازنده است

ساخت وبلاگ
افغانستان نسبت آزادی بیان ، میدیا و رسانه ها ممتاز است

فغانستان امروز نسبت به بیست سال پیش به‌ شدت دگرگون شده است. امروز بیش‌تر از دو هزار نهاد مدنی در راستای حقوق شهروندی فعال هستند. این کشور دارای نهاد ملی حقوق بشر به نام کمسیون مستقل حقوق بشر است.

افغانستان نزدیک به سه‌صد نهاد مدافع حقوق زنان دارد. به قول «نی» نهاد حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان ۱۰۳ دستگاه تلویزیون و ۲۱۴ رادیوی آزاد در این کشور فعالیت دارند. رقم رسانه‌های نوشتاری آزاد به ۲۵۰ و آنلاین به صدها رسیده است.

رسانه‌های اجتماعی به سرعت در حال گسترش است. روزانه صدها شهروند از ورای رسانه‌ها، آزادانه نظام سیاسی را به نقد می‌گیرند. برنامه‌های طنز سیاسی، پر بیننده‌‌ترین برنامه‌های رسانه‌یی افغانستان هستند. این تحول در نوع خود در منطقه کم‌نظیر است.

روشن‌فکران، نویسند‌گان و شاعران افغانستان با نوشته‌ها و سخن‌رانی‌ها، از عمل‌کرد دولت و رهبران سیاسی آن نظارت و نقد می‌کنند. هنرمندان با خلق آثار هنری بر روان خسته از جنگ، ترانه می‌سرایند، فیلم می‌سازند، نقاشی می‌کنند و آثار حماسی، نقد و غنایی می‌آفرینند.

دولت افغانستان گذشته از دشواری‌ها و چالش‌های کلان پیش‌رویش، یک دولت معاصر پنداشته می‌شود که از سوی جامعه جهانی به‌رسمیت شناخته شده‌است. جوهر و فلسفه حقوقی نظام سیاسی افغانستان را حقوق بشر تشکیل می‌دهد.

این دولت به هفت کنوانسیون اساسی حقوق بشر ملحق شده است. تمام این کنوانسیون‌ها بر بنیاد حقوق شهروندی شکل گرفته و دولت‌های عضو را مکلف به تعمیم، ترویج، تطبیق، نظارت و گزارش‌دهی گردانیده است.

گرفته شده ازنوشتۀ ملک ستیز دهم می 2017م

+ نوشته شده توسط عبرالرحیمزی در 2017/5/11 و ساعت |
فر ا ز و فرو د ز ند گی...
ما را در سایت فر ا ز و فرو د ز ند گی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4sayedwli3 بازدید : 122 تاريخ : دوشنبه 8 خرداد 1396 ساعت: 1:27