امضای تو ا فق نامۀ نظامی اوزبیکستان وروسیه + اجلاس پیمان امنیت بین المللی درقرغیزستان

ساخت وبلاگ

 

ازبکستان و روسیه قرارداد همکاری‌ نظامی امضا کردند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «سرگی شایگو» وزیر دفاع روسیه و «قابل بردی‌یف» وزیر دفاع ازبکستان روز گذشته در مسکو دیدار و قرارداد همکاری‌های نظامی و فنی به امضا رساندند.

وزیر دفاع روسیه در این دیدار بر علاقمندی «مسکو» به گسترش بیش از پیش همکاری‌های نظامی و فنی با ازبکستان تأکید کرد.

شایگو در این دیدار گفت: ازبکستان و روسیه در مسیر تحکیم روابط بین نیروهای مسلح 2  کشور گام دیگری برداشتند که به تأمین امنیت در منطقه کمک خواهد کرد.

وزیر دفاع ازبکستان نیز بر موفقیت‌آمیز بودن همکاری‌های نظامی و فنی ازبکستان و روسیه تأکید و از سرگی شایگو برای سفر به تاشکند دعوت کرد.

 

همایش بین‌المللی پیمان امنیت جمعی در «بیشکک» برگزار شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، همایش بین‌المللی «پیمان امنیت جمعی 25 ساله، دستاوردها و چشم‌اندازها» روز گذشته در «بیشکک» برگزار شد.

در این همایش کارشناسان محلی، نمایندگان پارلمان قرغیزستان، نمایندگان مدیریت سازمان پیمان امنیت جمعی و سفیران تعدادی از کشورها شرکت داشتند.

شرکت کنندگان در این همایش نتایج و چشم‌انداز فعالیت سازمان پیمان امنیت جمعی و نقش قرقیزستان را در این سازمان مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.

«ایگار شستاک‌اف» یکی از کارشناسان منطقه‌ای قرقیزستان با اشاره به جایگاه سازمان پیمان امنیت جمعی در فضای شوروی سابق اظهار داشت: این سازمان در تأمین امنیت و تقویت قابلیت‌های دفاعی کشورهای منطقه نقشی راهبردی دارد.

«ایگار پانارین» مشاور مدیریت برنامه‌های اطلاعاتی با اشاره به نقش سازمان پیمان امنیت جمعی در فضای اوراسیا، تصریح کرد: سازمان پیمان امنیت جمعی چتر دفاعی و سپری برای اتحادیه اقتصادی اوراسیا است.

وی ادامه داد: در واقع، سازمان پیمان امنیت جمعی تنها سازمان بین المللی است که نه تنها آمادگی بر عهده گرفتن مسئولیت برای تأمین امنیت در فضای اوراسیا را دارد بلکه برای حل این مسئله بودجه لازم را هم دارد.

«اندری ستراچکا» سفیر بلاروس در قرقیزستان با اشاره به اهداف سازمان پیمان امنیت جمعی، خاطرنشان کرد: تقویت مؤثر سازمان پیمان امنیت جمعی در عرصه بین المللی، توسعه همکاری نظامی - فنی و نظامی - اقتصادی و مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی بین المللی اهداف اولویت‌دار ما هستند.

«مارس ساری‌اف» کارشناس سیاسی قرغیز دز این همایش گفت: سازمان پیمان امنیت جمعی باید اهداف نظامی را دنبال کند تا از وقوع جنگ‌های ترکیبی جلوگیری شود.

وی افزود: امروزه رقبای ژئوپلیتیک سازمان پیمان امنیت جمعی در پیش بردن جنگ ایدئولوژیک برای تصاحب افکار جوانان پیشی می‌گیرند و ما باید بردار مبارزه اطلاعاتی را تغییر بدهیم.

سازمان پیمان امنیت جمعی در سال 1992 و با مشارکت کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان تشکیل شد.

این کشورها در سال 2002 تصمیم گرفتند، این سازمان را به یک ائتلاف نظامی تبدیل کنند. بعدها کشورهای گرجستان، آذربایجان و ازبکستان از آن جدا شدند. این سازمان در دوم دسامبر 2004 به عنوان عضو ناظر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پذیرفته شد.

اهداف تشکیل این سازمان، محدود کردن زمینه گسترش ناتو و نفوذ آمریکا در حوزه کشورهای همسایه است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و کاهش توان سیاسی، اقتصادی و نظامی فدراسیون روسیه به منظور متحد نگهداشتن کشورهای عضو اتحاد و بالا بردن ظرفیت‌های نظامی و سیاسی آنها ایجاد شده است.

+ نوشته شده توسط عبرالرحیمزی در 2017/5/29 و ساعت |
فر ا ز و فرو د ز ند گی...
ما را در سایت فر ا ز و فرو د ز ند گی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4sayedwli3 بازدید : 158 تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396 ساعت: 1:25